Zo til je jouw fitness trampoline work-out naar een hoger niveau

fitness trampoline

Ben jij groot fan van de fitness trampoline, maar ziet jouw work-out routine er al tijden hetzelfde uit? En ben je wel toe aan een nieuwe uitdaging? Dan ben je bij Flexbounce uiteraard ook aan het juiste adres. Wij delen regelmatig leuke oefeningen voor op de fitness trampoline. Niet alleen voor beginners, maar ook zeker voor mensen die op zoek zijn naar een extra uitdaging. In dit artikel geven we tips zodat jij jouw fitness trampoline work-out naar een hoger niveau kunt tillen.

fitness trampoline

Uitdagende fitness trampoline work-outs

De mogelijkheden op een fitness trampoline zijn eindeloos, maar deze oefeningen geven je alvast wat inspiratie om jouw routine uitdagender te maken en nieuw leven in te blazen. Veel springplezier!

Twists

Heb jij jogging, de jumping jack en de 2 foot jump al helemaal onder de knie? Dan kun je zeker aan de slag gaan met de twist. Tijdens de twist spring je op de trampoline met twee voeten tegelijkertijd, maar je twist je onderlichaam naar links en naar rechts. De twist is een variatie op de 2 foot jump, maar is tegelijkertijd een extra inspanning qua balans. Je traint hiermee je core zeer effectief en je kunt zelf de intensiteit bewaren.

Single leg hops

Als je beschikt over goede balans op de fitness trampoline en de basissprongen al goed beheerst, kun je de single leg hop eens uitproberen. Tijdens deze sprong spring je op één been en wissel je af om zo de beenspieren en de core een goede work-out te geven. Het is vrij lastig en je zult echt goed je balans moeten houden.

Knees to chest jumps

De basissprongen op de fitness trampoline zijn de basic bounce en jogging. Als je deze sprongen onder de knie hebt, kun je wel eens iets uitdagenders proberen, zoals de knees to chest jump. Tijdens deze sprong zet je jezelf flink af met twee voeten en breng je jouw knieën naar de borst. Hiermee train je jouw core, maar het is ook een flinke cardio work-out.

Speed skaters

De speed skater ziet er misschien eenvoudig uit, maar laat je niet misleiden. Deze oefening is heel zwaar, vooral bij meerdere repetities. Sta op de fitness trampoline en buig licht door de knieën. Nu spring je van het ene been op het andere been terwijl je licht gebogen blijft staan. Het ziet eruit als je aan het schaatsen bent en je traint zo je core en je beenspieren intensief.

Step ups

Een work-out op de fitness trampoline hoeft natuurlijk niet alleen op de trampoline zelf plaats te vinden. De trampoline is namelijk ook een handig hulpmiddel bij andere oefeningen, zoals bij step ups. Tijdens deze oefening stap je van de grond op de fitness trampoline met één been om vervolgens de knie van het andere been naar de borst op te tillen. Zo train je niet alleen je core, maar ook je beenspieren.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *