3 manieren waarop trampolinespringen je helpt te ontspannen

,
ontspannen

In ons drukke leven is het ontzettend belangrijk dat we af en toe een momentje rust nemen en even ontspannen. Dit om weer op te laden, orde op zaken te kunnen stellen en ons lichaam de broodnodige rust te geven. Er zijn veel manieren om te ontspannen. Sommige mensen vinden het fijn om een bezoek te brengen aan de sauna, andere mensen lezen liever een goed boek in bed. Je zult het misschien niet denken, maar ook sporten kan een uitstekende manier zijn om spanning los te laten en te ontspannen. Trampolinespringen is typisch een sport waar je ontzettend blij en ontspannen van kan worden. In dit artikel vertellen we je graag waarom trampolinespringen zo goed helpt te ontspannen.

#1 Spieren losmaken

Tijdens het sporten lever je natuurlijk een inspanning, maar je maakt je lichaam ook warm. Hierdoor worden spieren en gewrichten soepeler en dit kan helpen bij het loslaten van spanning. Veel spanning bouwt namelijk op in de spieren en dit leidt tot gespannen schouders, nekklachten en hoofdpijn. Door de spieren op te warmen en lekker te bewegen, kun je deze spanning loslaten.

#2 Gelukshormonen

Tijdens het bewegen maak je niet alleen je lichaam los, je maakt ook endorfine aan. Door te bewegen voorzie je jouw lichaam van een flink shot van deze gelukshormonen en daardoor voel je je door het sporten al snel gelukkiger, maar ook meer ontspannen. Dit effect houdt ook aan na het sporten, dus het is zeker de moeite waard om af en toe eens een flinke workout te doen op de trampoline voor een boost endorfine.

#3 Zorgen loslaten

Er is niets zo succesvol in het verdringen van kopzorgen dan sporten. Heb je een overvol hoofd en teveel zorgen? Stort je op een workout en je hebt geen tijd en geen aandacht meer voor dat gepieker. Voor sommige mensen werkt hardlopen erg goed, maar in principe is elke sport waar je de aandacht kunt verleggen prima geschikt.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *