Fit de winter door

winter

De dagen worden merkbaar kouder en de feestdagen staan alweer voor de deur. De winter doet zijn intrede en dat betekent dat ons een aantal koude en donkere maanden te wachten staat. Deze dagen zijn ideaal om met een kop thee, een zak chips en een dekentje op de bank te kruipen. Dat is heerlijk comfortabel en gezellig, maar niet zo goed voor onze conditie en weerstand. Om ook in de winter gezond en fit te blijven, geven we daarom een aantal handige tips.

winter

Ga de buitenlucht in

Ja, het is koud buiten. Maar deze koude lucht is wel ontzettend goed voor ons. Een wandeling in de buitenlucht is goed voor de longen en voor ons gemoed. En daarbij is de frisse lucht ook goed voor onze weerstand.

Blijf sporten

Hoe verleidelijk het ook is om te bankhangen in deze maanden, probeer toch ook in beweging te blijven. Het weer nodigt misschien niet uit tot hardlopen in de buitenlucht en de drempel om de sportschool te bezoeken ligt hoger dan ooit, maar ook binnenshuis kun je genoeg doen om in vorm te blijven. Bekijk onze tips om jezelf te motiveren om te sporten.

Slik vitamine D

Omdat we in de wintermaanden vrij weinig buiten komen en het zonnetje zich nauwelijks laat zien, krijgen we maar weinig vitamine D binnen. En dat hebben we echt nodig voor onze gezondheid. Vitamine D maken wij in ons lichaam aan onder invloed van zonlicht en daar krijgen we deze maanden niet genoeg van. Een tekort aan vitamine D merk je aan klachten als oververmoeidheid, futloosheid, spierpijn en gewrichtsklachten. De simpele oplossing? Vitamine D supplementen slikken in de donkere maanden van het jaar.

Gezond eten

Het is in de wintermaanden toch altijd net iets lastiger om de bewuste keuzes op het gebied van voeding en gezondheid te maken. De schappen in de winkels liggen vol met heerlijke snacks, de feestdagen volgen elkaar in rap tempo op en al dat heerlijke zomerse fruit is niet meer verkrijgbaar. Toch heb je juist deze maanden wel wat extra vitamines en mineralen nodig om de weerstand een boost te geven. Probeer dus gevarieerd en gezond te eten waar dat kan. Op de website van het Voedingscentrum vind je adviezen voor een gezond eetpatroon.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *