Revalideren met trampolinespringen

revalideren

Tijdens het revalideren na een blessure of na een ingrijpende operatie, denk je misschien niet direct aan sporten. Toch is verantwoord bewegen een belangrijk onderdeel van het revalidatieproces. Dit kan op allerlei manieren en is helemaal afhankelijk van de persoonlijke situatie. Vaak wordt het revalideren begeleid door een fysiotherapeut en wordt samen een plan van aanpak opgesteld. Je zult het misschien niet verwachten, maar in veel revalidatiecentra en fysiotherapiepraktijken is een fitness trampoline aanwezig. Dit omdat revalideren en trampolinespringen heel erg goed samen gaan.

Wat is revalideren?

Na een operatie of bij het herstel van blessure hoor je de term revalideren vaak vallen, maar wat betekent het precies? Revalideren is een term die duidt op het herstelproces na een ongeval of een ingreep. Het is een brede term die het hele traject van herstel omvat, zowel de psychische als de lichamelijke aspecten. Dit betekent dus dat begeleiding door een arts, psychische hulp en  fysiotherapie allemaal verschillende onderdelen van het proces kunnen zijn. Tijdens het revalideren van een blessure of een ingreep kunnen patiënten in aanraking komen met diverse sporten en activiteiten. Zo leren ze (opnieuw) bewegen en kennismaken met sporten die positief kunnen bijdragen aan het herstel.

Trampolinespringen en revalideren

We hebben al eerder een overzicht gemaakt met tips om sneller te herstellen van een blessure. Daaruit bleek dat regelmatig en verantwoord bewegen erg belangrijk is bij het herstellen van een blessure. Het goed leren gebruiken van het lichaam zorgt voor een spoediger herstel en het voorkomen van nieuwe blessures. Trampolinespringen biedt hierbij uitkomst. Trampolinespringen biedt mensen die revalideren de mogelijkheid om te werken aan de conditie en het opbouwen van spieren zonder de gewrichten te overbelasten. Het is een laagdrempelige workout voor jong en oud en door de elastische elastieken wordt de schok tijdens het springen gedempt en worden de gewrichten minder belast. De intensiteit van de workout is eenvoudig op te bouwen en zo blijft de fitnesstrampoline tijdens het hele herstel een aanwinst.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *