Zo verbeter je het lymfestelsel met trampolinespringen

trampoline oefeningen beginners

We weten allemaal wel enigszins hoe onze organen werken, waar onze bloedvaten lopen en hoe we goed voor onze spieren en gewrichten zorgen. Maar wat weten we eigenlijk over ons lymfestelsel? Dit systeem speelt een ontzettend belangrijke rol in onze gezondheid, maar er zijn maar weinig mensen die weten waar onze lymfevaten en -klieren zitten en waar dit systeem voor dient. Wil je werken aan jouw gezondheid en een beter immuunsysteem hebben? Lees dan zeker verder hoe je jouw lymfestelsel kunt verbeteren met trampolinespringen.

Ons lymfestelsel

Ons lymfestelsel bestaat uit een heel uitgebreid systeem van grote en kleine vaten door ons hele lichaam. Door deze vaten stroomt lymfevocht. Dit hele systeem werkt hard om afvalstoffen, beschadigde cellen en ziekteverwekkers te vervoeren en te verwerken. In de lymfeklieren, die door ons hele lichaam te vinden zijn, worden deze ziekteverwekkers en afvalstoffen verwerkt. Ons lymfestelsel is dus een ontzettend belangrijke reinigingsdienst en een goede werking is essentieel. Als het lymfestelsel niet naar behoren werkt, is ons immuunsysteem aangetast en zijn we veel vatbaarder voor allerlei aandoeningen, zoals infecties en vermoeidheid, eczeem en spierpijn. Een lymfoedeem is nog een gevolg van een verstoorde afvoer van vocht binnen het lymfestelsel. Een lymfoedeem is aan ophoping aan vocht en eiwitten in het lichaamsweefsel. Dit heeft zwelling, pijn, bewegingsbeperkingen, vermoeidheid en zelfs infecties tot gevolg.

Het verbeteren van ons lymfestelsel

Er zijn diverse manieren om het lymfestelsel een boost te geven en de werking te verbeteren. Het verminderen van stress en een gezond eetpatroon zijn al belangrijk bij de goede werking. Maar ook regelmatig bewegen is heel belangrijk. Het lymfestelsel heeft namelijk geen pomp, zoals ons bloedvatenstelsel wel heeft. Regelmatig bewegen is de enige manier om het lymfestelsel in beweging te zetten. Vooral trampolinespringen is hierbij aan te raden. Door te springen op een trampoline krijgt het lymfesysteem een boost en worden afvalstoffen beter afgevoerd. Daar is veel ervaring trouwens niet eens bij nodig. Zelfs de rustige health bounce is al genoeg voor een boost voor het lymfestelsel.

Klantervaring

Natuurlijk kunnen wij wel vertellen hoe tevreden we zijn over de effecten van trampolinespringen op de werking van ons lymfestelsel, maar liever laten we onze klanten het woord doen. Zo heeft Leonne op advies van een vriendin een Flexbounce trampoline aangeschaft voor haar lymfoedeem. In haar bericht laat ze weten hoe het trampolinespringen haar heeft geholpen met haar klachten.

‘Ik heb al jaren last van lymfoedeem en voorzichtig bouncen helpt om de lymfevaten beter te laten functioneren. De kleine maat Flexbounce voldoet hiervoor uitstekend en het feit dat hij minder plaats inneemt is plezierig. De greep die met inbussleutel vastgezet moest worden, kon ik al snel verwijderen want met voorzichtig bouncen heb ik die niet nodig. Dat maakt dat hij makkelijk in te klappen is en eenvoudig onder een bed geschoven kan worden. Van het bouncen word ik heel relaxt en ik voel dat het me goed doet. Ik merk dat na een paar minuten bouncen de houding van mijn lijf automatisch gecorrigeerd is. Inmiddels heb ik bij mijn lymfedrainage therapeut de Flexbounce van harte aanbevolen en overwegen twee vriendinnen er ook een aan te schaffen.’

Bedankt voor de mooie woorden Leonne. We zijn blij dat je zoveel profijt hebt van de workouts op de Flexbounce trampoline!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *