Nog eens 4 populaire oefeningen op de fitness trampoline

rebounding

Een fitness trampoline is ontzettend veelzijdig fitnessmateriaal. Het is geschikt voor alle leeftijden en voor elke conditie en je kunt er ontzettend veel verschillende oefeningen op doen. Eerder deelden we al 4 populaire oefeningen voor op de fitness trampoline, maar er zijn natuurlijk nog veel meer oefeningen die veel voorbijkomen in een goede workout. Daarom delen we vandaag nog eens 4 populaire oefeningen op de fitness trampoline. Het is ontzettend handig om deze basisoefeningen onder de knie te krijgen, want zo kun je moeiteloos aan de slag met leuke workouts voor beginners of gevorderden.

#1 Twist

Als je de basisspringen onder de knie hebt en succesvol met twee voeten tegelijkertijd kunt springen en balans kunt houden, is het moment daar om (letterlijk en figuurlijk) een twist toe te voegen. De twist is een variatie op een eenvoudige sprong en traint jouw core. De oefening kan intensiever worden gemaakt door de snelheid en het aantal herhalingen op te voeren. Een uitleg van de oefening vind je hier.

#2 Leg Curl

De leg curl is een variatie op jogging, maar in plaats van de knieën op te trekken, schop je de hakken juist naar de billen. Hiermee krijg je een heel andere oefening en train je heel andere spiergroepen. Deze oefening is behoorlijk intens en traint de bovenbenen en billen. Een uitleg van de oefening vind je hier.

#3 Side to Side Kick

Een wat uitdagendere oefening is de side to side kick op de trampoline. Hierbij spring je van het ene been op het andere been terwijl je het andere been naar de zijkant schopt. Hiermee train je de heupen, maar ook de taille en rug. Een uitleg van de oefening vind je hier.

#4 Slow Jump Squat

De slow jump squat is een wat ingewikkeldere oefening dan voorgaande sprongen. Hier maak je namelijk niet één eenvoudige sprong, maar combineer je 2 verschillende oefeningen. Hierbij is balans en goede coördinatie belangrijk. Je traint met deze oefening vooral de bovenbenen, zoals je ook met reguliere squats zou doen. Een uitleg van de oefening vind je hier.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *